Gulvafslibning eller Gulvafhøvling af trægulve?

Er der en grundregel for hvor ofte et trægulv skal afslibes? Skal man vælge en lak, lud eller olie til gulvet eller måske istedet at få det malet? Vi fortæller meget mere om hvordan du bedst muligt plejer & vedligeholder dine trægulve og hvornår de skal afslibes.

Er det tidspunktet til en Gulvafslibning?

Når lakken på dit trægulv er gennemslidt, eller trægulvets overflade er både ridset eller ligefrem har fået hakker, er tiden kommet til en gulvafslibning – dette gælder alle gulvvarianter uanset kvalitet, og om det har været behandlet med lak, olie, lud eller sæbe.

Efter du har fået afslebet gulvet har du nu mulighed for at sætte et nyt præg på trægulvet, nærmere bestemt med hvilken overfladebehandling gulvet nu skal have – lak, olie, lud eller sæbe – dog nøje afstemt sammen med dit gulvfirma som kan rådgive dig mere i de eventuelle begrænsninger de forskellige træsorter kan have. Enhver overfladebehandling har både fordele og ulemper, og uanset valg, vil det altid være et spørgsmål om identitet, design og egenskaber.

Gulvafslibning er aldrig noget man bare gør, idet alle gulvkvaliteter afhængig af tykkelse begrænser hvor mange gange gulvet kan afslibes, idet gulvbelægningen bliver tyndere for hver gang gulvet afslibes, og selv med letslibning vil trægulvet kunne klare et begrænset antal gulvafslibninger gennem trægulvets levetid.

Antallet af mulige gulvafslibninger afhænger af det oprindelige slidlags tykkelse, samt hvor meget det er nødvendigt at slibe af for at give gulvet en jævn overflade hver gang gulvet skal afslibes. Er gulvet overfladebehandlet med sæbe eller olie, kan gulvet i mange tilfælde nøjes med en opfriskning med en grundig afrensning samt evt. polering, dog fjerner denne overfladebehandling ikke eventuelle skader gulvet måtte have fået gennem tiden. Ofte er trægulve lakerede, hvilket ikke giver samme muligheder for lettere overfladebehandlinger.

Søg altid professionel hjælp til Gulvafhøvling & Gulvafslibning!

Uanset om der er brug for en Gulvafslibning eller skal gulvet ligefrem Gulvafhøvles grundet dybere ridser o.lign, så anbefaler vi helt klart at kontakte en af vores dygtige gulvfirmaer som alle kan give den helt rigtige rådgivning & vejledning.

Udbedring og reperationer af eventuelle skader man selv og meget nemt kan påføre sit trægulv kan hurtigt blive dyre at udbedre, er man ikke erfaren i brugen af gulvafsliber-maskiner. Resultatet medfører ofte større ujævnheder i trægulvets overflade og i værste tilfælde kommer man til helt at fjerne sliblaget,  så eneste udvej er komplet uskiftning af hele trægulvet. Er man det mindste i tvivl om egne evner, bør man istedet lade Fagexperten.dk professionelle gulvfirmaer hjælpe til med at løse gulvafslibning eller gulvafhøvling for dig.

Prisen er ikke værd at gamble med

De fleste af vores gulvfirmaer tilbyder både gulvafslibning og overfladebehandling for omkring 90 – 150 kr. pr. m2. inkl. Lak. Prisen varierer naturligvis afhængig af hvilket gulvbehandlig der anbefales til netop dit gulv jvft. de skader, ridser mv. gulvet måtte have.

    Jeg vil gerne ringes op